Cut-Weld-Drive Forums

Cut-Weld-Drive Forums (http://volksrods.com/forum/index.php)
-   The Cutting Board (http://volksrods.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   CARB linkage (http://volksrods.com/forum/showthread.php?t=6319)

cdubvdub May 1st, 2005 11:31 AM

does anyone know if there is supposed to be a little play in the bar that goes across for the linkage.Where you can adjust it, where there are springs on the ends and the little ball goes into it? before i had my linkage off it had about an inch to a half an inch of play and im just making sure its supposed to be like that or not, anyone know?

cdubvdub May 1st, 2005 12:36 PM

well i started it and now it idels about 500rpms higher than it did so im guessing ite because of it. Anyone have any suggestions

FONZY May 1st, 2005 12:44 PM

If'n were talkin dual carbs (assuming so)
umm.. well there should not really be any 'play' in the linkage itself, you want absolutely for BOTH carbs to get the exact same amount of 'input' from the throttle as possible.. i.e. keep both halves of the engine balanced.
If your refering to play in the accel. cable itself, that can be adjusted at the central linkage point itself... loosen the set screw and either tighten or loosen the slack in the cable as needed... you MIGHT have the cable drawn up too tight where the carbs arent returning to idle position completely, giving you the higher idle speeds.

I dunno.. more input on what ya did when ya took em off till ya put em back on might help too. [img]style_emoticons/<#EMO_DIR#>/Idunno.gif[/img]

good luck!:)

cdubvdub May 1st, 2005 12:55 PM

time for pics.
this one shows what im talking about.
http://i5.photobucket.com/albums/y159/cdubvw/link.jpg
this one is the left carb. It looks diff from the right side why?
http://i5.photobucket.com/albums/y159/cdubvw/left.jpg
right carb
http://i5.photobucket.com/albums/y159/cdubvw/right.jpg

cdubvdub May 1st, 2005 01:14 PM

http://i5.photobucket.com/albums/y159/cdubvw/link4.jpg
http://i5.photobucket.com/albums/y159/cdubvw/link3.jpg
http://i5.photobucket.com/albums/y159/cdubvw/link2.jpg

FONZY May 1st, 2005 01:15 PM

think I see a prob with the linkage on left side, its at a bit too much of an angle.. from the rear of the car it should appear vertical... see pic

[attachmentid=4683]

this can cause left n right carbs to act differently at the same amount of throttle.
I dunno if I am missing something else obvious from the pics :( sorry

cdubvdub May 1st, 2005 01:18 PM

so then why isnt there a spring on the left carb like there is on the right one?Is it suppoesd to be like that

Ian May 1st, 2005 11:53 PM

Take the spring off and they'll be the same...or see what happens. Might be a return spring to help the linkage return from open throttle. If not, then it's nothing. Take it off. Might be a mounting for the linage awhile ago or some springs as it has nearly the same holes as where the springs and linkage are currently. It has no effect on the adjustment of your carbs or anything, so you won't fuck anything up trying to take it off. Just readjust the linkage afterwards. Troubleshoot it brah. [img]style_emoticons/<#EMO_DIR#>/stoned.gif[/img]

Also...where is your tin?? [img]style_emoticons/<#EMO_DIR#>/eek1.gif[/img]

cdubvdub May 2nd, 2005 06:09 PM

yah that motor is neked. Im going to be putting some german tin on it when i get it cleaned up and painted. that chome stuff doesnt fit right and is real flimsy. I need to decide what color i want to do it, probably just black


All times are GMT -8. The time now is 05:30 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
ALL text, images, graphics and content herein are Copyright 2002 - 2020 Three Pugs Design - Cut Weld Drive Forums